Categorie: Diabet

Dr. Oana Pop, Medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice: Corecția alimentației, mișcarea și somnul sunt esențiale!

Pacienții care suferă de diabet sau obezitate, după perioada Sărbătorilor de iarnă, pentru a se asigura de revenirea organismului la un regim alimentar corect, trebuie să înceapă cu corecția alimentației, prin stabilirea unui orar de mese: 3 mese principale și, eventual, o gustare, mai rar două, mai ales dacă se dorește scăderea ponderală și corecția parametrilor biologici.

Citeste mai mult

Rodica Molnar, Președinte ASCOTID Mureș: E important să comunici cu medicul și să respecți ce îți cere

Rodica MOLNAR, președintele ASCOTID Mureș și părintele unei tinere cu diabet zaharat de tip 1, a povestit la Ora Pacientului RoDiabet, cum a fost drumul ei de la primirea diagnosticului de diabet zaharat, până la momentul de astăzi, când a devenit vocea sutelor de copii cu diabet și ai părinților acestora în cadrul Asociației ASCOTID -Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetic Mureș și a celor din România.

Citeste mai mult

Dr. Farm. Răzvan Prisada: Este nevoie să potențăm și să utilizăm orice specialist avem la îndemână, iar farmacistul este un pilon de bază în ceea ce privește un bun management al diabetului

În 2021 s-au împlinit 100 de ani de la descoperirea insulinei, considerată una dintre cele mai mari realizări medicale din toate timpurile, un medicament miracol care continuă să salveze milioane de vieţi în întreaga lume.

Citeste mai mult
se incarca