Categorie: Afectiuni cardio-vasculare

Dr. Valentin Chioncel, Medic Primar Cardiolog, Clinica de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni”: Fumatul scurtează viața cu 10 ani

Fumatul este responsabil de decesul a 7 milioane de oameni, anual, în lume; peste 45 de mii de români mor în fiecare an, din cauza bolilor provocate, în mod direct, de fumat; peste 12 români mor, în fiecare zi, ca o consecință a faptului că fumează, iar acest obicei nociv scurtează viața cu 10 ani.

Citeste mai mult

Dr. Irina Calangea, Medic Primar Cardiolog, Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni”: Activitatea fizică regulată, somnul și alimentația asigură sănătatea aparatului cardiovascular

Importanța decisivă a alegerilor alimentare corecte, în managementul afecțiunilor cardiovasculare, a fost tema intervenției Dr. Irina Calangea, Medic Primar Cardiolog, Clinica de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni”, în cadrul conferinței dedicate Zilei Mondiale a Inimii organizată în 29 septembrie 2021.

Citeste mai mult

Medicul Liviu Șerbănoiu, despre CardiOnline: Programul de telereabilitare cardiacă va urma cu strictețe toți pașii unui program convențional de recuperare cardiac

Drd. Liviu-Ionuț Șerbănoiu, medic cardiolog la Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni” și doctorand UMF Carol Davila, București, a vorbit pentru comunitatea CardiologieModernă.ro despre CardiOnline, o aplicație dezvoltată atât pentru web, cât și pentru telefonul mobil, în scopul efectuării recuperării cardiace la domiciliu.

Citeste mai mult

De Ziua Mondială a Inimii discutăm despre prevenția cardiovasculară la întâlnirea Comunității CardiologieModernă.ro

Miercuri, 29 septembrie 2021, de la ora 17.00, ne revedem pe Zoom și Facebook la o nouă întâlnire a Comunității Cardiologie Modernă, dedicată Zilei Mondiale a Inimii. Înscrierile și detalii suplimentare despre întâlnire sunt disponibile pe pagina evenimentului, pe platforma CardiologieModerna.ro.

Citeste mai mult

Dr. Claudiu Stoicescu: Care sunt cele mai frecvente boli cardiovasculare?

Invitatul special al ediției Ora Pacientului RoDiabet, din 29 iulie, Dr. Claudiu Stoicescu, Spitalul Universitar de Urgență București a prezentat, în cadrul întâlnirii caracteristicile bolii cardiovasculare și manifestarea acesteia în cazul persoanelor cu diabetul zaharat dar și care sunt cele mai frecvente boli cardiovasculare.

Citeste mai mult
se incarca