Categorie: Afectiuni cardio-vasculare

Despre noul ghid de cardiologie preventivă și rolul digitalizării, la întâlnirea CardiologieModerna.ro din 27 octombrie

Miercuri, 27 octombrie 2021 de la ora 18.00 ne revedem pe Zoom și Facebook cu trei medici cardiologi tineri și implicați pentru a discuta despre noutățile pe care le aduce noul ghid de cardiologie preventivă, despre prevenția primară, secundară și terțiară și noua diagramă SCORE 2. Digitalizarea și rolul său în managementul pacienților, mai ales în aceste vremuri complicate este și ea pe lista de discuții, alături de telereabilitare.

Citeste mai mult

Dr. Andreea Lăcraru, cardiolog la Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar-Arseni”: Consumul regulat excesiv de alcool produce o afecțiune foarte gravă a inimii, cardiomiopatia alcoolică

Dr. Andreea Lăcraru, medic specialist cardiolog în cadrul Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni”, București, Asistent Universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, a atras atenția cu privire la efectele negative ale alcoolului asupra structurii și funcției cardiace se exercită atât prin toxicitatea directă, prin toxicitatea metabolică la nivel cardiac, cât și prin deficitul de vitamina B1, care este frecvent întâlnită la persoanele ce consumă alcool.

Citeste mai mult

Dr. Valentin Chioncel, Medic Primar Cardiolog, Clinica de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni”: Fumatul scurtează viața cu 10 ani

Fumatul este responsabil de decesul a 7 milioane de oameni, anual, în lume; peste 45 de mii de români mor în fiecare an, din cauza bolilor provocate, în mod direct, de fumat; peste 12 români mor, în fiecare zi, ca o consecință a faptului că fumează, iar acest obicei nociv scurtează viața cu 10 ani.

Citeste mai mult

Dr. Irina Calangea, Medic Primar Cardiolog, Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni”: Activitatea fizică regulată, somnul și alimentația asigură sănătatea aparatului cardiovascular

Importanța decisivă a alegerilor alimentare corecte, în managementul afecțiunilor cardiovasculare, a fost tema intervenției Dr. Irina Calangea, Medic Primar Cardiolog, Clinica de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni”, în cadrul conferinței dedicate Zilei Mondiale a Inimii organizată în 29 septembrie 2021.

Citeste mai mult

Medicul Liviu Șerbănoiu, despre CardiOnline: Programul de telereabilitare cardiacă va urma cu strictețe toți pașii unui program convențional de recuperare cardiac

Drd. Liviu-Ionuț Șerbănoiu, medic cardiolog la Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni” și doctorand UMF Carol Davila, București, a vorbit pentru comunitatea CardiologieModernă.ro despre CardiOnline, o aplicație dezvoltată atât pentru web, cât și pentru telefonul mobil, în scopul efectuării recuperării cardiace la domiciliu.

Citeste mai mult

De Ziua Mondială a Inimii discutăm despre prevenția cardiovasculară la întâlnirea Comunității CardiologieModernă.ro

Miercuri, 29 septembrie 2021, de la ora 17.00, ne revedem pe Zoom și Facebook la o nouă întâlnire a Comunității Cardiologie Modernă, dedicată Zilei Mondiale a Inimii. Înscrierile și detalii suplimentare despre întâlnire sunt disponibile pe pagina evenimentului, pe platforma CardiologieModerna.ro.

Citeste mai mult
se incarca