Categorie: Complicaţii

Dr. Florian Baltă: Vitamina D este importantă la pacienţii cu diabet în scăderea glicemiei

Medicul primar oftalmolog dr. Florian Baltă, profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucureşti, recunoscut în domeniul chirurgiei vitreo-retiniene, susţine că 80% din populaţie suferă de un deficit de vitamina D şi că aceasta este foarte importantă pentru pacienţii cu diabet, la care s-a constatat că le scade inclusiv parametrii glicemiei.

Citeste mai mult

Across Heart Failure – Expert Meeting 2022: Empagliflozin deschide o nouă eră în tratarea pacienților cu insuficiență cardiacă

În perioada 16-17 septembrie a avut loc la București evenimentul Across Heart Failure – Expert Meeting 2022, organizat de compania Boehringer Ingelheim. Aflat la prima ediție din România, evenimentul este deja unul de tradiție la nivel internațional, reunind anual, sub egida Academiei pentru Riscuri Cardiovasculare, Obiective și Studii de Siguranță în Insuficiența Cardiacă, cei mai buni specialiști din domeniu.

Citeste mai mult

Conf. Dr. Anca Pantea Stoian: Primul risc pentru persoanele cu suprapondere sau obezitate este apariția diabetului zaharat de tip 2

”58% dintre adulții din România suferă de suprapondere și obezitate, iar aceasta nu este doar un moft sau o situație temporară, ci trebuie privită serios, ca orice boală  cronică. Prezența obezității influențează foarte mult diabetul zaharat, iar orice intervenție asupra obezității va avea un impact pozitiv și asupra diabetului zaharat, asupra profilului lipidic și a celui hepatic”, atrage atenția Conf. Dr. Anca Pantea Stoian în deschiderea ediției din toamnă a Orei Pacientului RoDiabet.

Citeste mai mult

Despre ”Diabet și Sănătatea inimii” – la Ora Pacientului RoDiabet din 28 septembrie

Comunitatea RoDiabet se întâlnește miercuri, 28 septembrie 2022, de la ora 18.00 la Ora Pacientului Rodiabet, pentru a discuta despre ”Diabet și sănătatea inimii”, alături de 4 invitați speciali: conf. dr. Anca Pantea Stoian, șef lucrări dr. Ștefan Busnatu, dr. Delia Reurean Pintilei și psihologul Cristina Petruț. Înscrierile sunt deschise pe pagina întâlnirii disponibilă aici:  https://www.rodiabet.ro/webinar-ora-pacientului-editia-25/.

Citeste mai mult

Prof. Dr. Lucian Petrescu, Medic primar medicină internă și cardiologie: Nimeni nu ține cont de faptul că, în ultimii 20 de ani mor, în medie, prin afecțiuni cardio-vasculare, 800 de bolnavi/zi

Prof. Univ. Dr. Lucian Petrescu, Medic primar medicină internă și cardiologie, fost Șef Secție de Cardiologie în cadrul Institutului de Boli Cardio-Vasculare din Timișoara, actualmente pensionar, activând în cabinet privat de cardiologie a vorbit într-un interviu acordat platformei CardiologieModernă.ro, despre situația pacientului cardio-vascular în România și despre necesitatea schimbării, atât în rândul populației, cât și în rândul politicilor de sănătate și nu numai.

Citeste mai mult

Ora Specialistului Rodiabet se apropie

Am intrat în ultimele zile de înscriere pentru profesioniștii din domeniul sănătății la Ora Specialistului RoDiabet. Dezbaterea profesională dedicată  celei mai frecvente complicații a diabetului zaharat, neuropatia diabetică are loc joi 22 septembrie 2022, începând cu ora 17.00.

Citeste mai mult

VIDEO Dr. Mihaela Vlăiculescu: Reguli de bună practică în folosirea tehnologiei în diabet

”Măcar o dată pe lună trebuie să vă verificați rapoartele oferite de către senzori”, a fost principalul sfat pe care l-a dat dr. Mihaela Vlăiculescu pacienților care utilizează tehnologia (senzori și pompe de insulină) în managementul diabetului zaharat de tip 2.

Diabetologi din întreaga țară, alături de specialiști din zone conexe, precum cardiologie, nefrologie, endocrinologie sau medicină de familie, au fost prezenți la manifestarea științifică organizată sub tematica: ”Make science together for PRESENT and FUTURE!”. Congresul a inclus sesiuni științifice, evenimente în premieră, sesiuni ale medicilor rezidenţi și postere, sesiuni comune cu specialități conexe și simpozioane satelit.

Echipa RoDiabet a fost prezentă la acest eveniment cu propria echipă editorială și a filmat o serie de interviuri cu speakerii Congresului SRDNBM, pe care le vom publica în zilele următoare.

Citeste mai mult

VIDEO Prof. Dr. Gabriela Radulian: Neuropatia diabetică este cea mai frecventă complicație a diabetului zaharat

”Neuropatia diabetică este cea mai frecventă complicație a diabetului zaharat. De cele mai multe ori prezintă complicații de tipul ulcerație, suprainfecție, ceea ce înseamnă cangrenă și risc de amputație. În aceste condiții este clar, pentru noi toți, că prevenția neuropatiei, respectiv a complicațiilor sale, constituie priorități în abordarea managementului persoanei cu neuropatie diabetică, tocmai în vederea reducerii riscului de amputație și a creșterii calității vieții pacienților nostri”, a declarat Prof. Dr. Gabriela Radulian, Președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Citeste mai mult
se incarca