Categorie: Complicaţii

Dr. Valentin Chioncel, Medic Primar Cardiolog, Clinica de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni”: Fumatul scurtează viața cu 10 ani

Fumatul este responsabil de decesul a 7 milioane de oameni, anual, în lume; peste 45 de mii de români mor în fiecare an, din cauza bolilor provocate, în mod direct, de fumat; peste 12 români mor, în fiecare zi, ca o consecință a faptului că fumează, iar acest obicei nociv scurtează viața cu 10 ani.

Citeste mai mult

Dr. Irina Calangea, Medic Primar Cardiolog, Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni”: Activitatea fizică regulată, somnul și alimentația asigură sănătatea aparatului cardiovascular

Importanța decisivă a alegerilor alimentare corecte, în managementul afecțiunilor cardiovasculare, a fost tema intervenției Dr. Irina Calangea, Medic Primar Cardiolog, Clinica de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni”, în cadrul conferinței dedicate Zilei Mondiale a Inimii organizată în 29 septembrie 2021.

Citeste mai mult

Medicul Liviu Șerbănoiu, despre CardiOnline: Programul de telereabilitare cardiacă va urma cu strictețe toți pașii unui program convențional de recuperare cardiac

Drd. Liviu-Ionuț Șerbănoiu, medic cardiolog la Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni” și doctorand UMF Carol Davila, București, a vorbit pentru comunitatea CardiologieModernă.ro despre CardiOnline, o aplicație dezvoltată atât pentru web, cât și pentru telefonul mobil, în scopul efectuării recuperării cardiace la domiciliu.

Citeste mai mult

Infografic: 1 din 11 persoane suferă de diabet tip 2

Diabetul zaharat de tip 2 reprezintă o amenințare majoră la nivel mondial pentru sănătate, iar bolile cardiovasculare (BCV) sunt una din principalele cauze de deces la nivel global.

În toată lumea 425 de milioane de oameni suferă de DZ tip 2, cu o cifră generală estimată să crească la 629 milioane până în 2045, asta reprezentând aproximativ 90% din toți pacienții cu diabet zaharat.

Citeste mai mult

De Ziua Mondială a Inimii discutăm despre prevenția cardiovasculară la întâlnirea Comunității CardiologieModernă.ro

Miercuri, 29 septembrie 2021, de la ora 17.00, ne revedem pe Zoom și Facebook la o nouă întâlnire a Comunității Cardiologie Modernă, dedicată Zilei Mondiale a Inimii. Înscrierile și detalii suplimentare despre întâlnire sunt disponibile pe pagina evenimentului, pe platforma CardiologieModerna.ro.

Citeste mai mult
se incarca