Categorie: Ştiri

Pacient bariatric operat în Turcia, salvat de medicii români din Centrul de Excelență în Chirurgia Obezității din Ponderas Academic Hospital

Săptămânal, 2-3 pacienți ajung în atenția echipei multidisciplinare din Ponderas, din cauza complicațiilor postoperatorii apărute în urma procedurilor de chirurgie bariatrică efectuate în Turcia. În Ponderas Academic Hospital există singurul Centru de Excelență în Chirurgia Bariatrică din țară, iar programul și serviciile oferite pacienților sunt certificate la nivel internațional.

Citeste mai mult

Dr. Oana Pop, medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Hyperclinica Medlife, Oradea: În sfârșit, se poate vorbi despre tratarea obezității cu ajutorul medicamentelor

Obezitatea este o boală cronică ce trebuie luată ca atare și, mai ales, trebuie tratată; iar cu cât obezitatea este mai mare, cu atât crește riscul de comorbidități și chiar deces. De aceea, orice persoană care suferă de suprapondere/obezitate trebuie să se adreseze medicului pentru a fi ajutat, cu atât mai mult cu cât, în prezent, există medicație ajutătoare. 

Citeste mai mult

Dr. Florian Baltă: Vitamina D este importantă la pacienţii cu diabet în scăderea glicemiei

Medicul primar oftalmolog dr. Florian Baltă, profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucureşti, recunoscut în domeniul chirurgiei vitreo-retiniene, susţine că 80% din populaţie suferă de un deficit de vitamina D şi că aceasta este foarte importantă pentru pacienţii cu diabet, la care s-a constatat că le scade inclusiv parametrii glicemiei.

Citeste mai mult

Au mai rămas câteva zile până la Conferința SMARTDIAB – “Managementul diabetului zaharat centrat pe pacient”

SMARTDIAB – cea de-a cincea ediție a Conferinței Naționale interdisciplinare, în cadrul căreia specialiști de prestigiu la nivel național vor prezenta noutățile înregistrate în managementul Diabetului Zaharat, are loc în perioada 6-7 octombrie. Coordonatorul științific al manifestării este Prof.Dr. Gabriela Radulian.

Citeste mai mult

Prof. Univ. Dr. Florin Mitu, fost Președinte al Clubului Rotary Iași: Promenada Inimilor – o manifestare dedicată prevenției bolilor cardiovasculare și nu numai

Prof. Univ. Dr. Florin Mitu, fost Președinte al Clubului Rotary Iași, Șeful Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic de Recuperare Iași, a vorbit într-un interviu acordat platformei CardiologieModernă.ro, despre importanța evenimentului Promenada Inimilor, care va avea loc în data de 2 octombrie 2022, în Iași.

Citeste mai mult

Across Heart Failure – Expert Meeting 2022: Empagliflozin deschide o nouă eră în tratarea pacienților cu insuficiență cardiacă

În perioada 16-17 septembrie a avut loc la București evenimentul Across Heart Failure – Expert Meeting 2022, organizat de compania Boehringer Ingelheim. Aflat la prima ediție din România, evenimentul este deja unul de tradiție la nivel internațional, reunind anual, sub egida Academiei pentru Riscuri Cardiovasculare, Obiective și Studii de Siguranță în Insuficiența Cardiacă, cei mai buni specialiști din domeniu.

Citeste mai mult

Conf. Dr. Anca Pantea Stoian: Primul risc pentru persoanele cu suprapondere sau obezitate este apariția diabetului zaharat de tip 2

”58% dintre adulții din România suferă de suprapondere și obezitate, iar aceasta nu este doar un moft sau o situație temporară, ci trebuie privită serios, ca orice boală  cronică. Prezența obezității influențează foarte mult diabetul zaharat, iar orice intervenție asupra obezității va avea un impact pozitiv și asupra diabetului zaharat, asupra profilului lipidic și a celui hepatic”, atrage atenția Conf. Dr. Anca Pantea Stoian în deschiderea ediției din toamnă a Orei Pacientului RoDiabet.

Citeste mai mult

Cum facem marketing în farmaciile independente

Astăzi, de la ora 18.00 discutăm cu 4 invitați speciali despre instrumentele și companiile de marketing pe care le pot folosi farmaciile independente, la webinarul Farmacia Viitorului. Înscrierile sunt deschise pe pagina evenimentului aici: https://farmaciaviitorului.ro/webinar-farmacia-viitorului-editia-4-2022/.

Citeste mai mult
se incarca