Category: Ştiri

Dr. Oana Pop, Medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice: Obezitatea duce la numeroase complicații, reduce speranța de viață și este greu tratabilă

Obezitatea reprezintă o problemă majoră de sănătate publică, în principal, din cauza faptului că duce la numeroase complicații, reduce speranța de viață și este greu tratabilă, fiind mai mult decât o problemă estetică și ducând la numeroase afecțiuni medicale grave, care pot pune în pericol chiar viața.

Read More

Prof. Univ. Dr. Doina Catrinoiu, Medic primar Diabet, Nutriție, Boli Metabolice: Faceți efort fizic, folosiți orice prilej pentru mișcare, are efecte pe termen lung

Testați-vă frecvent glicemia, faceți efort fizic, respectați dieta recomandată, evitați bolile din sezonul rece! Sunt sfaturile pe care Prof. Univ. Dr. Doina Catrinoiu, Universitatea Ovidius, Constanța, Medic primar Diabet, Nutriție, Boli Metabolice, le-a transmis, într-un interviu, cititorilor Rodiabet.ro.

Read More

Riscul vascular în obezitate, o necunoscută

Se știe că scăderea în greutate prin modificări ale stilului de viață și de alimentație, prin medicamentație sau operație, reduce inflamațiile sistemice și locale, îmbunătățește sensibilitatea la insulină și ameliorează mediul protrombotic. Însă efectele asupra sistemului cardiovascular sunt inconsistente.

Read More

Alimentația în obezitate

Pentru ca pierderea în greutate să fie sigură și cu rezultate de durată se recomandă înlocuirea alimentelor nesănătoase și cu conținut caloric mare (fast food, alimente procesate, băuturi dulci, inclusiv alcool) cu alternative sănătoase.

Read More

Controlul greutății

Controlul greutății este un termen folosit atunci când se discută menținerea unei greutăți sănătoase a corpului. O greutate sănătoasă înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiți. Modul tradițional de calculare a greutății este indicele de masă corporală.

Read More
Loading