Categorie: Controlul greutății

Obezitatea infantilă apare cu o frecvență mai mare și la vârste mai mici decât în urmă cu un deceniu

Obezitatea infantilă este o problemă care nu trebuie ignorată, explică Ana Raluca Chișu, fondator al Asociației KinetoBebe, după ce tot mai multe studii arată că atât copiii, cât și adolescenții sunt expuși unor probleme de sănătate majore mai devreme, iar sănătatea lor emoțională are de suferit.

Citeste mai mult

Obezitatea, o tulburare de neurodezvoltare

Obezitatea s-a dezvoltat rapid în ultimele decenii, afectând peste 2 miliarde de oameni, făcând-o unul dintre cei mai mari contributori la sănătatea precară la nivel mondial. În ciuda deceniilor de cercetări cu privire la dietă, tratamente și exerciții fizice, mulți oameni continuă să se lupte să slăbească.

Citeste mai mult

Dr. Ruxandra Avramescu: Pentru îmbunătățirea somnului trebuie să acordăm atenție și orarului meselor

“Pentru îmbunătățirea somnului trebuie să acordăm atenție și orarului meselor. Acesta trebuie să se suprapună peste ritmul circadian natural, nu pe bioritmul creat de omul modern. Restricția calorică nu este suficientă dacă nu acordăm atenție și orei la care luăm cina, precum și repartiției numărului de kcal în funcție de orarul meselor”, Dr. Ruxandra Avramescu.

Citeste mai mult

Dr. Anca Hâncu: 60% din bolile cronice sunt cauzate de un stil de viață nesănătos

„Medicina stilului de viață a apărut ca răspuns la creșterea bolilor legate de stilul de viață; 60% din bolile cronice sunt cauzate de un stil de viață nesănătos”, a declarat Dr. Anca Hâncu, Președintele Asociației Medicale de Prevenție prin Stil de Viață Sănătos, în prezentarea susținută din cadrul întâlnirii comunității OSC – Cardiologie Modernă, cu tema „Stilul de viață în prevenția și recuperarea cardiacă”, ce a avut loc online pe 9 martie.

Citeste mai mult
se incarca