Category: Alimentaţie

Dieta bogată în proteine nu contribuie la creşterea forţei la adulţii de vârsta a doua care urmează un antrenament de rezistenţă

Un program de 10 săptămâni bazat pe exerciţii fizice de rezistenţă şi dietă specială, în care au fost implicaţi 50 de adulţi de vârsta a doua, nu a identificat dovezi care să susţină faptul că o alimentaţie bogată în proteine conduce la creşterea forţei şi a masei musculare comparativ cu un aport moderat de proteine, relatează joi Xinhua.

Read More

Maratonul Nutriție, Nutrienți, Sănătate 2021

Conferința internațională privind nutriția și sănătatea umană își propune să reunească oameni de știință, cercetători de renume, specialisti din domeniul sănătății, din industria alimentară cât și consumatorii pentru a face schimb de experiență dar și în scop informativ acoperind aspectele ale nutriției, nutrienților și sănătății umane.

Read More

Mariana Chelariu, Nutriționist dietetician licențiat: A mânca sănătos nu înseamnă să consumi mâncăruri dietetice, fade, plictisitoare

Unul dintre trendurile cele mai puternice ale momentului, în ce privește gastronomia, este orientarea spre o alimențatie sănătoasă; există, din păcate, percepția greșită că a mânca sănătos înseamnă să consumi mâncăruri dietetice, fade, plictisitoare, în opinia Marianei Chelariu, nutriționist dietetician licențiat, cu master în nutriție și dietetică.

Read More

Contextul global al obezității

Cum se explică creșterea bruscă a gradului de obezitate de după 1980? Privind în retrospectivă, se pare că o combinație de avansuri în tehnologie, anumite politici agricole și economice și un declin al activității fizice a contribuit la acest lucru.

Read More
Loading