Categorie: Alimentaţie

Alimentația, o cauză principală a problemelor de sănătate. Sfaturile unui nutriționist pentru „dieta perfectă”

Problemele de alimentație se află printre factorii de risc ale celor mai importante și comune boli din societate. Într-un studiu publicat de The Lancet, finanțat de Fundația Bill și Melinda Gates, s-a descoperit că doar în anul 2017 peste 11 milioane de morți au fost cauzate din cauza problemelor de sănătate atribuite dietelor neconforme.

Citeste mai mult

Alexandra Ailincăi, Personal Trainer: Dacă vrei să fii sănătos și să ai o condiție fizică bună, procesul nu se termină niciodată

Eliminarea treptată a produselor procesate, a zahărului, grăsimilor saturate, lactatelor (cele nedegresate), grăsimile hidrogenate pe care le găsim în prăjeli, dulciuri, unt, a carbohidraților simpli sau cei cu indice glicemic mare (zaharuri, tot ce este din bob decorticat, paste, pâine din făina albă).

Citeste mai mult

Iulia Margasoiu , Nutriționist dietetician și bioinginer medical: Nu există “alimente de aur”, cantitatea și obiceiurile alimentare fac diferența

Ceea ce am reușit să ”acumulăm” în ani de zile, în materie de proaste deprinderi de viață, de alimentație, necesită atenție, timp și multă voință pentru eradicare, în condițiile în care nici nu există ”alimente de aur”, ci doar cantitatea și obiceiurile alimentare fac diferența. Aceasta este părerea Iuliei Margasoiu, Nutriționist dietetician și bioinginer medical.

Citeste mai mult

Atelier online de nutriţie: Cum ne hrănim sănătos?

„Dacă vrei să slăbești trebuie să mănânci multe fructe.” Ba nu! „Fructele îngrașă!”, susține alt articol. Ciocolata conține mult zahăr, trebuie să o eviți. Dar cercetătorii britanici au scos un studiu care zice că dacă mănânci ciocolată neagră scade riscul de infarct. Derutantă treabă. Și-atunci, de unde începi dacă te-ai hotărât să mănânci sănătos?

Citeste mai mult
se incarca