Categorie: Interviu

Dr. Anca Hâncu: Conferința Anuală „Medicina stilului de viață și bolile cronice – prevenție și tratament” va fi una de mare interes, cu o importantă participare internațională

Asociația de Prevenție prin Stil de Viață Sănătos organizează cea de-a treia ediție a Conferinței Anuale „Medicina stilului de viață și bolile cronice – prevenție și tratament”, ce va avea loc vineri, 24 iunie 2022, la Pullman World Trade Center Bucharest.

Citeste mai mult

Dr. Oana Pop, Medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice: Corect diagnosticată, malnutriția poate fi tratată, cu ajutorul unui specialist

Scădere ponderală, marcată prin pierderea de țesut adipos și masă musculară (cu un indice de masă corporală – IMC < 18,5 kg/m2), stare accentuată de oboseală, hipotermie, adică scăderea sub normal a temperaturii corporale, edeme localizate la nivelul membrelor inferioare bilateral, piele uscată și deshidratată, pierderea pilozității corporale sunt doar câteva dintre simptomele ”de alarmă”, ce pot indica malnutriția.

Citeste mai mult

Dr. Daciana Toma: Acum se fac pași concreți pentru a putea ajuta cu adevărat pacienții cu obezitate

”În România avem o problemă cu obezitatea dar sunt prea puține facilități pe care le putem oferi persoanelor cu obezitate. Consider că lansarea Coaliției naționale pentru combaterea obezității este un pas important pe care îl facem pentru a ne ajuta pacienții cu obezitate”, a declarat dr. Daciana Toma, medic de familie și secretar SNMF.

Citeste mai mult

Dr. Georgiana Bernea, medic specialist Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice: Gravidele cu surplus ponderal prezintă un risc ridicat de a dezvolta diabet gestațional

“Dacă planificăm o sarcină este esențial să adoptam un stil de viață sănătos, să avem o greutate normală înainte de preconcepție, deoarece studiile au arătat că supraponderea și obezitatea înainte de sarcină cresc riscul de a dezvolta diabet gestațional”.

Citeste mai mult

Dr. Oana Pop, Medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice: De Paște, să fim atenți la porții, combinații și la cantitatea de glucide ingerate!

“Trecerea de la post la o alimentație mai greu digerabilă, trebuie realizată gradual și mai ales este important a nu se face cu multă cantitate de alimente, deoarece o trecere bruscă poate duce la diskinezii biliare, colici biliare și chiar vizita la serviciul de urgență”.

Citeste mai mult
se incarca