Categorie: Interviu

Dr. Oana Pop, Medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice: Corecția alimentației, mișcarea și somnul sunt esențiale!

Pacienții care suferă de diabet sau obezitate, după perioada Sărbătorilor de iarnă, pentru a se asigura de revenirea organismului la un regim alimentar corect, trebuie să înceapă cu corecția alimentației, prin stabilirea unui orar de mese: 3 mese principale și, eventual, o gustare, mai rar două, mai ales dacă se dorește scăderea ponderală și corecția parametrilor biologici.

Citeste mai mult

Adina Rusu, Specialist în Nutriție și Dietetică: Cele mai multe tipuri de cancer se dezvoltă și metastazează în vecinătatea zonelor bogate în țesut adipos

La nivel mondial, prevalența obezității s-a dublat în ultimii 50 de ani. Descrisă ca fiind o afecțiune cronică, recurentă și multifactorială, având consecințe metabolice, biomecanice și psihosociale, obezitatea este factor de risc pentru numeroase tipuri de cancer, rivalizând chiar cu fumatul în topul cauzelor prevenibile pentru bolile oncologice.

Citeste mai mult

Nutriționist Oana Dumitrașcu: Cum ne pregătim, din punct de vedere alimentar, de intrarea în sezonul rece?

Cum ne pregătim, din punct de vedere alimentar, de intrarea în sezonul rece? Este o întrebare care preocupă pe mulți dintre noi, iar Oana Dumitrașcu, Nutriționist dietetician licențiat, Arcadia – Spitale și Centre Medicale, a oferit, într-un interviu pentru platforma DespreObezitate.ro, câteva soluții: legume, cereale integrale, iaurturi, fructe de sezon, nuci sau ouă.

Citeste mai mult

Dr. Andreea Lăcraru, cardiolog la Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar-Arseni”: Consumul regulat excesiv de alcool produce o afecțiune foarte gravă a inimii, cardiomiopatia alcoolică

Dr. Andreea Lăcraru, medic specialist cardiolog în cadrul Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni”, București, Asistent Universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, a atras atenția cu privire la efectele negative ale alcoolului asupra structurii și funcției cardiace se exercită atât prin toxicitatea directă, prin toxicitatea metabolică la nivel cardiac, cât și prin deficitul de vitamina B1, care este frecvent întâlnită la persoanele ce consumă alcool.

Citeste mai mult

Nutriționist Maria Martac: Alimentația, o cauză principală a problemelor de sănătate. Sfaturile unui nutriționist pentru „dieta perfectă”

Problemele de alimentație se află printre factorii de risc ale celor mai importante și comune boli din societate. Într-un studiu publicat de The Lancet, finanțat de Fundația Bill și Melinda Gates, s-a descoperit că doar în anul 2017 peste 11 milioane de morți au fost cauzate din cauza problemelor de sănătate atribuite dietelor neconforme.

Citeste mai mult

Alexandra Ailincăi, Personal Trainer: Dacă vrei să fii sănătos și să ai o condiție fizică bună, procesul nu se termină niciodată

Eliminarea treptată a produselor procesate, a zahărului, grăsimilor saturate, lactatelor (cele nedegresate), grăsimile hidrogenate pe care le găsim în prăjeli, dulciuri, unt, a carbohidraților simpli sau cei cu indice glicemic mare (zaharuri, tot ce este din bob decorticat, paste, pâine din făina albă).

Citeste mai mult
se incarca