Categorie: Evenimente

Prof. Dr. Crina Sinescu, Șef Secție, Clinica de Cardiologie a Spitalului de Urgență ”Bagdasar-Arseni”: Șase din zece români mor zilnic de o boală cronică a inimii

Inima și bolile ei provoacă în România mai mult de 60% din decese, adică, din zece români care mor zilnic în țara noastră, șase mor direct de o boală cronică a inimii. Deci, mortalitatea prin boala directă a inimii întrece aritmetic toate celelalte cauze de deces: cancer, Covid, accidente etc.

Citeste mai mult

Dr. Valentin Chioncel, Medic Primar Cardiolog, Clinica de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni”: Fumatul scurtează viața cu 10 ani

Fumatul este responsabil de decesul a 7 milioane de oameni, anual, în lume; peste 45 de mii de români mor în fiecare an, din cauza bolilor provocate, în mod direct, de fumat; peste 12 români mor, în fiecare zi, ca o consecință a faptului că fumează, iar acest obicei nociv scurtează viața cu 10 ani.

Citeste mai mult

Comunitatea CASPA.ro se întâlnește pe 20 octombrie pentru a discuta despre prevenția prin instrumente digitale

Miercuri, 20 octombrie, ne întâlnim la cea de-a 112-a ediție a dezbaterilor digitale Caspa.ro, pentru a afla cum putem face prevenție personalizată utilizând instrumente digitale inovatoare. Discutăm despre “ALPREVIA: prima aplicație de prevenție personalizată. Soluția științifică la o problemă reală în România”.

Citeste mai mult

Dr. Maria Pană, Cardiolog, Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni”: Lipsa activității fizice, un factor de risc cardiovascular, agravat de pandemie

Câștigul ponderal, consumul suplimentar de alcool, țigări sunt doar câteva dintre consecințele negative ale pandemiei, potențate și de lipsa activității fizice, un factor de risc care s-a agravat, odată cu debutul pandemiei care ne-a izolat în case, limitându-ne activitățile. Aceasta este concluzia prezentată de Dr. Maria Pană, Cardiolog, Clinica de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni”.

Citeste mai mult

Dr. Irina Calangea, Medic Primar Cardiolog, Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni”: Activitatea fizică regulată, somnul și alimentația asigură sănătatea aparatului cardiovascular

Importanța decisivă a alegerilor alimentare corecte, în managementul afecțiunilor cardiovasculare, a fost tema intervenției Dr. Irina Calangea, Medic Primar Cardiolog, Clinica de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni”, în cadrul conferinței dedicate Zilei Mondiale a Inimii organizată în 29 septembrie 2021.

Citeste mai mult

Congresul Național de Neuropatie Diabetică și Congresul Național de Podiatrie, 14-16 octombrie 2021

Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab și Asociația de Podiatrie organizează în perioada 14-15 octombrie 2021, în format online, două importante4 manifestări medicale: a 8-a ediție a Congresului Național de Neuropatie Diabetică, cu participare internațională și a 4-a ediție a Congresului Național de Podiatrie, cu participare internațională.

Citeste mai mult
se incarca