Este important să se elimine prăjelile, sucurile cu acid și dulciurile din comerț, să se evite cafeaua pe stomacul gol și să nu se sară peste prima masă a zilei. Acestea sunt sfaturile pentru cei care vor să slăbească, date de Sebastian Ciobanu, campion kickboxing, într-un  interviu pentru platforma DespreObezitate.ro. Acesta a fost 18 ani sportiv de performanță, având un palmares bogat, iar una dintre cele mai cele mai importante victorii din carieră a fost împotriva lui Mighty Mo.

 Alimentația unui sportiv de performanță

Chestionat în legătură cu ce mănâncă să se mențină în formă, Ciobanu a detaliat: ”Bineînțeles că alimentația joacă un rol foarte important în viața unui sportiv de performanță. Am încercat ca alimentația mea să fie bogată în legume, fructe și carne, din care să-mi pot lua necesarul de energie la atrenamente și totodată să mă pot reface după. Este important să se elimine prăjelile, sucurile cu acid și dulciurile din comerț.”

”Dacă ajungi să practici orice sport, vei ajunge să te și educi, din punct de vedere alimentar, asta dacă vrei rezultate. Noi, ca oameni, suntem foarte diferiți și stilul alimentar este, de asemenea, foarte diferit și bazat pe preferințe. Un sfat simplu de care ar trebui să se țină cont este să se evite cafeaua pe stomacul gol și să nu se sară peste prima masă a zilei”, a răspuns Sebastian Ciobanu, chestionat în legătură cu cele mai potrivite alegeri alimentare, înainte şi după un antrenament, dar nu numai.

Beneficiile practicării kickbox-ului

 Deși, aparent, kickbox-ul nu ar părea accesibil pentru toată lumea, sportivul a venit cu argumente pro: ”Să practici un sport, în general, este recomandat pentru o viață sănătoasă, dar poți ajunge să slăbești sănătos și cu acest sport de contact, pe care eu l-am practicat mulți ani și care m-a ajutat să mă dezvolt nu doar fizic, ci și mental. Interesant este faptul că acest tip de sport este practicat atât de bărbați, cât și de femei. Nu este obligatoriu ca toată lumea care practică acest sport să facă și luptă. La sală, se poate opta și pentru varianta în care poți lovi doar la sac sau la palmare, consumându-ți astfel energia benefic și inteligent.”

 Importanța unui antrenor personal

 ”Dacă ești o persoană care simte că vrea o schimbare în bine și nu-și găsește timp prea mult pentru sport, din cauza unui program haotic, este de preferat să aibă în calcul o astfel de opțiune, cea de-a apela la un antrenor personal. Antrenorul personal te ajută, te motivează, îți dă sfaturi cu privire la alimentație, este mereu alături, beneficiile sunt multiple, iar rezultatele apar nu doar fizic, ci și mental”, a pledat Ciobanu, în favoarea opțiunii pentru cei care vor să slăbească de a-și lua un antrenor personal.

Sfatul de final al campionului: ”Este important să ne păstrăm energia, o starea psihică bună, să nu renunțăm, să ne menținem mereu în formă, chiar dacă uneori este greu. Keep fighting!”

 

Sebastian Ciobanu are un palmares bogat în K-1, la profesioniști, este deținător a 2 centuri la categoria semimijlocie, Centura Iska 80 kg câștigată în Elveția și Centura de Campion intrecontinental WKN 79 kg, câștigată la Iași. În cariera sa sportivă a luptat împotriva a nume grele din circuitul K-1 precum Ghogan Saki, Mighty MO, Mledan Brestovac, Isamil Lond și alții, reprezentând Romania cu onoare peste tot unde a fost.

 

Sebastian Ciobanu activează în prezent ca antrenor și personal trainer la clubul Scorpions Iași și poate fi găsit și pe platformele sale de socializare Sebastian Ciobanu K1.