Aproximativ o treime dintre adulți și unul din cinci copii din SUA au probleme de obezitate. Din păcate, afecțiunea este asociată și cu dezvoltarea altor boli, inclusiv diabetul, tulburările cardiovasculare și cancerul. Cercetătorii americani cred însă că Brd4, un regulator al răspunsului imun înnăscut, influențează obezitatea indusă de dietă și ar putea fi folosit ca țintă pentru obezitate și rezistența la insulină.

Oamenii de știință de la Universitatea din Illinois la Urbana-Champaign au investigat rolul răspunsului imun înnăscut, care este sistemul de apărare cu care ne naștem și prima linie de apărare împotriva microbilor invadatori. Deși răspunsul imun înnăscut este important în lupta împotriva infecțiilor, provoacă și diferite tipuri de boli.

,,Una dintre cele mai mari provocări cu care ne confruntăm este încercarea de a înțelege modul în care oamenii dezvoltă obezitatea. Dacă putem înțelege acest lucru, putem dezvolta soluții pentru tratarea sau prevenirea acestor boli”, a declarat Lin-Feng Chen, profesor de biochimie.

 

Stirea integrala pe: 360medical.ro