Scăderea în greutate este un obiectiv pe care multe persoane îl urmăresc. Fie că este bazat pe un raționament medical, fie din punct de vedere estetic și al încrederii în sine, slăbitul este un obiectiv frecvent întâlnit pentru persoane de diferite vârste.

Șoldurile și brațele nu sunt singurele părți ale corpului care își schimbă forma pe măsură ce slăbim. Picioarele sunt și ele influențate de scăderea în greutate. Astfel, când dorești să slăbești, nu te uita doar la schimbarea blugilor sau pantalonilor, ci și la schimbarea încălțămintei.

În majoritatea cazurilor, talpa piciorului se micșorează atunci când pierdem în greutate. Deși schimbarea mărimii tălpii piciorului s-ar putea să nu fie foarte vizibilă pentru toată lumea, pierderea în greutate are tendința de a duce la picioare mai mici. Aceasta este concluzia la care a ajuns Dr. Lauren Wurster, podiatru și purtător de cuvânt al Asociației Medicale Podiatrice Americane (APMA).

S-a demonstrat că reducerea nivelului de grăsime se distribuie pe tot corpul, astfel încât și picioarele pot suferi modificări. “Structura osoasă a picioarelor nu se modifică, însă scade cantitatea de țesut moale. În plus, pe măsură ce o persoană pierde în greutate, scade și presiunea greutății asupra tălpi  picioarelor, iar acest lucru reduce inflamația și, implicit, se reduce mărimea tălpii picioarelor,” transmite Dr. Wurster.

 

Material integral pe Podiatrie.ro