Remisia diabetului între mit și realitate

Scăderea în greutate și efectele asupra diabetului zaharat tip 2

Webinar, ediţia 2   |   miercuri, 8 decembrie 2021, ora 17.00

Oamenii de știință studiază de ani de zile efectul scăderii în greutate asupra diabetului de tip 2. Cercetările au arătat că o pierdere în greutate semnificativă poate duce la remisia diabetului. 
Remisia bolii la persoanele cu diabet zaharat de tip 2 înseamnă că nivelul zahărului din sânge este sănătos, fără a fi nevoie ca persoana să ia medicamente pentru diabet. 

Vino la Ora Pacientului DespreObezitate.ro și află:

Cum poate fi obținută remisia diabetului tip 2 prin scăderea în greutate

Cât trebuie să slăbești și prin ce metode poți face asta

Cât timp poate fi menținută remisia?

Invitatul special al întâlnirii

Dr. Anca Mihaela Hâncu

Medic generalist, doctor în medicină, nutriție

Este absolventa facultății de medicină din Cluj, dar și absolventa unei facultăți de management la Open University. După câțiva ani de marketing în domeniul farmaceutic revine la vocația de medic și își completează studiile cu un master în nutriție, la facultatea de farmacie din Cluj și cu doctorat la catedra de diabet, nutritie și boli metabolice de la UMF Carol Davila București.

A desfășurat multiple proiecte de stil de viață sănătos în ultimii 10 ani, iar de 2 ani este președinta Asociației medicale de prevenție prin stil de viață sănătos, prin care aduce știința nutriției în comunitatea medicală, făcând simpozioane, acțiuni educaționale cu teme valoroase și speakeri de prestigiu.

Autor de articole științifice în reviste medicale, dar și autor sau coordonator de cărți, printre care “Viața sănătoasă e un stil“, “Medicina stilului de viață și bolile cronice, prevenție dar și tratament”, iată că recomandă profilul unui profesionist în medicină, dar și o voce care aduce argumente pentru a sublinia importanța stilului de viață în păstrarea sănătății.

MODERATOR

Dorin Chioţea

Jurnalist TVR

DespreObezitate-2021-Logo-transparent

Vrei să afli de la specialiști mai multe despre remisia diabetului?
Participă la dezbaterea „Remisia diabetului între mit şi realitate”, ediţia 2.

Dacă aveţi întrebări pentru invitaţii webinarului, vă rugăm să le transmiteţi utilizând butonul de mai jos.

PARTENERI