Dezechilibrul hormonal și efectele sale asupra sănătății femeii

Webinar   |   ediţia 6   |   miercuri, 23 martie 2022, ora 17.00

Hormonii sunt esențiali pentru buna funcționare a organismului, iar un dezechilibru cât de mic al acestora poate să aibă efecte negative asupra sănătății generale. Echilibrul hormonal poate fi perturbat din cauze naturale, cum sunt pubertatea, menopauza sau perimenopauza, sau dezechilibrul poate fi cauzat de toxine sau un stil de viață dezechilibrat.

Te așteptăm la Ora Pacientului pentru a afla:

  • Cum și de ce apar dezechilibrele hormonale
  • Cum poți trata aceste dezechilibre
  • Cum afectează stilul de viață echilibrul hormonal
  • Care e regimul alimentar recomandat în sarcină și la menopauză
  • Alimentația vegetariană și efectele sale asupra echilibrului hormonal

Dr. Anca Hâncu

Doctor în medicină – nutriție

Ambasador al medicinei stilului de viață în România, a desfășurat multiple proiecte de stil de viață sănătos în ultimii 10 ani, iar de 2 ani este președinta Asociației medicale de prevenție prin stil de viață sănătos, prin care aduce știința nutriției în comunitatea medicală, făcând simpozioane, acțiuni educaționale cu teme valoroase și speakeri de prestigiu. Autor de articole științifice în reviste medicale, dar și autor sau coordonator de cărți, printre care “Viața sănătoasă e un stil“, “Medicina stilului de viață și bolile cronice, prevenție dar și tratament”, Dr. Anca Hâncu este un profesionist în medicină și vocea care aduce argumente pentru a sublinia importanța stilului de viață în păstrarea sănătății.

Madălina Ciuhodaru

Medic primar obstetrică-ginecologie

Dr. Mădălina Ciuhodaru este doctor în medicină și Asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore. T. Popa” Iași.

De mai bine de 20 de ani profesează în domeniul obstetricii și ginecologiei, în acest moment fiind parte a echipei de la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie ”Elena Doamna” din Iași.

MODERATOR

Dorin Chioţea

Jurnalist TVR

DespreObezitate-2021-Logo-transparent

Vrei să afli de la specialiști mai multe despre dezechilibrul hormonal și efectele sale asupra sănătății femeii? Participă la dezbaterea „Ora Pacientului Despre Obezitate.ro: Dezechilibrul hormonal și efectele sale asupra sănătății femeii „, ediţia 6.

Dacă aveţi întrebări pentru invitaţii webinarului, vă rugăm să le transmiteţi utilizând butonul de mai jos.