Este cunoscut faptul că obezitatea poate duce la diabet sau boli de inimă, dar excesul de greutate poate juca și un rol important în cancer. Un nou studiu a constatat că supraviețuitorii cancerului de sân care sunt supraponderali au un risc statistic semnificativ crescut de a dezvolta un al doilea cancer care nu este legat de cel anterior.

Riscul se datorează factorilor de risc împărțiți între cele două tipuri de cancer – dintre care obezitatea este unul – precum și susceptibilității genetice și efectelor pe termen lung ale tratamentului pentru cancerul de sân, este concluzia unui studiu care a analizat datele de la aproape 6.500 de femei tratate la Kaiser Permanente din statul Colorado și Washington.

„Riscul este comparabil cu cel pe care l-am vedea pentru un cancer de sân inițial. Este doar o altă dovadă care ne arată cât de important este excesul de greutate”, a declarat Heather Spencer Feigelson, cercetător principal la Institutul Kaiser Permanente Colorado pentru Cercetări în Sănătate, din Aurora.

 

Material integral pe 360medical.ro