Femeile gravide care sunt expuse la niveluri mai ridicate de poluare a aerului vor avea bebeluși care cresc neobișnuit de repede în primele luni după naștere. Riscul acestor copii de obezitate și boli asociate mai târziu în viață este crescut, arată o nouă cercetare a oamenilor de știință de la Universitatea din Colorado.

Studiul perechilor hispanice mamică-copil este cel mai recent care sugerează că o calitate slabă a aerului poate contribui cel puțin parțial la epidemia de obezitate, în special în rândul populațiilor minoritare care tind să locuiască în locuri cu expunere mai mare la poluanți toxici. Aproximativ unul din patru tineri hispanici din Statele Unite sunt obezi, comparativ cu aproximativ 14% din tinerii albi și 11% din tinerii asiatici.

,,Ratele mai ridicate de obezitate în rândul anumitor grupuri din societatea noastră nu sunt pur și simplu un produs secundar al alegerilor personale, cum ar fi exercițiile fizice și caloriile”, sunt de părere cercetătorii de la Universitatea din Colorado.

 

Studiul integral pe: 360medical.com