Numărul copiilor cu obezitate este în creştere la nivelul judeţului Vaslui, au informat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Potrivit autorităţilor sanitare, în cursul anului 2019 erau înregistraţi în judeţ 299 de copii cu obezitate, iar în anul 2020 numărul acestor copii a ajuns la 307.

În cursul lunii octombrie, derulăm activităţi de informare şi educare în cadrul campaniei naţionale dedicate informării despre alimentaţia sănătoasă, respectiv semnificaţia consumului de fructe, legume, verdeţuri şi cereale integrale asupra organismului. Alimentaţia nesănătoasă este unul din cei patru factori de risc comportamental modificabili, alături de fumat, consum de alcool şi inactivitatea fizică, ce contribuie la apariţia majorităţii bolilor cronice importante. Alimentaţia nesănătoasă generează obezitate la copii, în creştere alarmantă în Europa şi întreaga lume, cu consecinţe importante asupra sănătăţii fizice şi mentale a copiilor şi un risc semnificativ de multiplicare a bolilor cronice la copii şi adulţi. Conform datelor statistice, în judeţul Vaslui, la sfârşitul anului 2019 erau rămaşi în evidenţă 51 copii cu diabet zaharat şi 299 copii cu obezitate, iar la sfârşitul anului 2020 erau rămaşi în evidenţă 44 copii cu diabet zaharat şi 307 copii cu obezitate’, au precizat reprezentanţii DSP Vaslui, într-un comunicat de presă.

Prin campania de informare se urmăreşte creşterea gradului de conştientizare cu privire la rolul important al fructelor, legumelor şi produselor care conţin cereale integrale în nutriţia umană, securitatea alimentară şi sănătate. Totodată, reprezentanţii DSP Vaslui vor să sublinieze importanţa activităţii fizice în menţinerea sănătăţii. AGERPRES