Obezitatea este o boală complexă care implică acumularea unei cantități excesive de grăsime în organism, având un impact negativ semnificativ în relație cu apariția bolilor cardiovasculare.

Excesul de greutate poate duce la suprasolicitarea cronică a inimii, dar și la acumularea de grăsime pe pereții vaselor de sânge. Și dacă ajung să se înfunde vasele care hrănesc inima, atunci vorbim despre apariția unui infarct miocardic; dacă se înfundă vasele de la creier, atunci vorbim despre apariția unui accident vascular cerebral; și enumerările pot continua cu multe alte afecțiuni.

Pe lângă suferința organică pe care o produce obezitatea, aceasta produce de multe ori și probleme emoționale. Devine mult mai greu să găsești un partener de viață, un loc de muncă, să participi la evenimente sportive de grup. Și uneori să călătorești cu transportul public, sau chiar cu mașina personală.

Astăzi, mai mult ca oricând, de Ziua Mondială a Obezității, vă sfătuiesc să alegeți să preveniți decât să tratați.

Faceți alegeri alimentare sănătoase, miscați-vă mai mult și stabiliți-vă obiective de slăbire pentru a vă păstra motivația în atingerea unei greutăți sănătoase!

Din grijă pentru inima ta!

Acesta este mesajul transmis de Dr. Ștefan Busnatu, Medic Cardiolog la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni, Coordonator Centrul de Inovaţie și eHealth UMFCD și Prodecan la U. M. F.  “Carol Davila” din București cu prilejul Zilei Mondiale a Obezității, marcată în fiecare an în ziua de 4 martie.