Decidem că vrem o siluetă demnă de admirat, dar ne gândim că o dietă ținută „după ureche” ne poate distruge sănătatea? Atenție la ”dietele minune” de pe Internet, ne spun medicii nutriționiști. Dr. Daniela Onu, medic specialist diabet și nutriție, cu o experiență de 10 ani în Germania, a explicat pe larg, într-un interviu pentru Digital Clinics, cât de periculoase sunt aceste cure de slăbire ținute fără supravegherea unui specialist, cât de importantă este alimentația corectă și de este este vitală prevenția.

Se spune că noi, românii, mâncăm „mult și prost” și de aici provin multe probleme de sănătate. Care sunt principalele greșeli în alimentație pe care le facem?

Într-adevăr, mâncăm mult și nu alegem produse de calitate, sănătoase. În ultimii ani, am observat o creștere alarmantă a numărului de copii și adolescenți supraponderali și obezi. Este un lucru trist, oamenii au înțeles greșit această libertate în a cumpăra orice, de a comanda mâncare. Eu le explic pacienților mei că, de fapt, este mai costisitor să gătești acasă. A comanda mâncare, iar aici mă refer la fast-food, la produse nesănătoase, nu este un semn de bunăstare. Am la cabinet și copii cu vârsta de 11-12 ani, diagnosticați cu obezitate. Înseamnă că acești copii mănâncă mult și prost, urmând exemplul familiilor lor. Dacă unui copil cu probleme de greutate i se calculează necesarul caloric și primește sfaturile potrivite, poate slăbi într-un ritm normal, circa jumătate de kilogram pe săptămână, fără restricții calorice.

 

Material integral pe Digital-clinics.com.