„Medicina stilului de viață este prevenție, tratament și remisia bolilor. Se aplică atât individului sănătos pentru a preveni alte afecțiuni, aici vorbim de prevenție promordială, apoi trecem la prevenția primară și secundară în vedearea tratamentului și prevenirii complicațiilor bolilor cronice care pot să apară”, a declarat Dr. Anca Hâncu, Președintele Asociației Medicale de Prevenție prin Stil de Viață Sănătos, într-un interviu acordat portalului DespreObezitate.ro, în cadrul Conferinței Anuale „Medicina stilului de viață și bolile cronice – prevenție și tratament”.

Invitați internaționali de renume și subiecte inovative, au adus o perspectivă cu totul nouă asupra prevenției și tratamentului bolilor cronice prin medicina stilului de viață. La întâlnire au fost prezenți medici cu specializări diverse, plecând de la medicina de familie și trecând apoi către specialiștii în diabet, nutriție și boli metabolice, endocrinologie, cardiologie sau medicină internă, temele propuse fiind variate și reușind să acopere zone extinse din patologia bolilor cronice.

Conferința Anuală „Medicina stilului de viață și bolile cronice – prevenție și tratament”, coordonată de Dr. Anca Hâncu a avut loc vineri, 24 iunie 2022, la Pullman World Trade Center Bucharest. Evenimentul a abordat și anul acesta rolul complex al stilului de viață în prevenția și tratamentul patologiilor cronice din diverse specialități.