Dinamica familială și mediul de acasă sunt responsabile în mai mare măsură de creșterea în greutate decât genetica. Chiar dacă ați moștenit gene care vă expun unui risc crescut de a dezvolta obezitate, crearea unui mediu care stimulează nutriția sănătoasă și încurajează mișcarea fizică poate depăși predispoziția genetică pentru obezitate. Mediul familial include comportamente și obiceiuri practicate și modelate de către familie.

Sănătatea începe din bucătărie

Începeți prin a face o evaluare a conținutului bucătăriei. Verificați dacă aveți fructe și legume proaspăte. Apoi verificați dacă în dulapuri sau în frigider aveți produse bogate în grăsimi și în zahăr, pe care să le înlocuiți cu gustări pline de nutrienți, precum fructe, legume, semințe, fasole, linte, biscuiți integrali și sosuri cu puține grăsimi.

După ce ați reorganizat alimentele, e timpul să planificați mesele acasă.

Obiceiuri familiale

Bunele obiceiuri pornesc din familie, la fel și sedentarismul. Una dintre obișnuințele des întâlnite în ultimul timp este timpul îndelungat petrecut în fața unui ecran, fie el TV, computer sau telefon. Schimbați timpul de relaxare petrecut în fața televizorului cu timp petrecut în aer liber cu familia.

Dacă folosiți computerul pentru muncă, e greu să limitați timpul petrecut în fața lui. De aceea stabiliți mai degrabă pauze pentru mișcare.

Schimbările sunt greu de făcut. E posibil să încercați să vă schimbați obiceiurie și să observați că membrii familiei nu vă susțin. Aceasta poate fi din cauza că se tem că susținându-vă vor trebui și ei să facă schimbări la rândul lor. Sau se tem că, odată ce v-ați atins scopul, relația cu ei se va schimba. Discutați cu familia și începeți prin a face mici schimbări, care să fie acceptabile și ușor de implementat. De exemplu, stabiliți ca un prin obiectiv să luați cina împreună în fiecare seară. După ce acest obiectiv este atins și devine un obicei, faceți următorul pas. Astfel, pas cu pas, reușiți să progresați în a îmbunătăți sănătatea familiei, modul de alimentație și greutatea