”În anul 2021, informarea, educarea și comunicarea cu pacienții nu ar trebui să mai aibă bariere de: accesibilitate, timp de așteptare sau administrative. Accesibilitatea la medic, la investigații și la terapii ar putea fi rezolvată prin soluții digitale. Aceste soluții există și în România și funcționează în sistemul privat. Generalizarea lor ar aduce un beneficiu major populației”, susține dr. Bogdan Pană, fondatorul Alprevia și invitatul special al întâlnirii Comunității CASPA.RO: Comunitatea Asociațiilor de Pacienți.

Miercuri, 20 octombrie, ne întâlnim la cea de-a 12-a ediție a dezbaterilor digitale Caspa.ro, pentru a  afla cum putem face prevenție personalizată utilizând instrumente digitale inovatoare. Discutăm despre “ALPREVIA: prima aplicație de prevenție personalizată. Soluția științifică la o problemă reală în România”.

Participarea este GRATUITĂ și se realizează prin înscrierea pe platforma Caspa.RO, completând Formularul de participare de AICI. 

De ce este necesară prevenția

Prin prevenție, 80% dintre bolile cardiovasculare și 40% dintre cancere ar putea fi evitate. Un cancer depistat în stadiu incipient are aproape 90-100% supraviețuire în 5 ani.

Cu toate acestea, în România, în zona de prevenție lucrurile nu s-au schimbat de foarte mulți ani. Primul gând care ne vine în minte atunci când vorbim despre prevenție este în continuare ”Să merg să îmi fac toate analizele”, fără a avea foarte clar în minte care sunt pașii următori.

În prevenția reală trebuie să treci prin câteva etape obligatorii:

Să evaluezi starea de risc a pacientului

Să direcționezi pacientul către analize și alte investigații

Să analizezi toate datele colectate, să calculezi scoruri și riscograme

Să oferi o soluție personalizată, în concordanță cu ghidurile și adaptată fiecărei persoane.

Ce este și ce face Alprevia

Alprevia este un software de prevenție personalizată, o aplicație care conține ghidurile de prevenție pentru boli cardiovasculare, diabet, cancere și depresie.

Ea include 2 componente:  un instrument software dedicat atât publicului larg, în varianta Alprevia Online și un modul dedicat medicului în varianta Alprevia Desktop pentru a-l sprijini în evaluarea factorilor de risc pentru sănătate și emiterea de recomandări preventive personalizate.

Dr. Bogdan Pană, medic primar management sanitar și sănătate publică și cadru didactic la Universitatea de Medicina și Farmacie „Carol Davila” ne-a explicat ce diferențiază Alprevia de alte inițiative pe această zonă: ” În Alprevia sunt integrate 500 de variabile posibile care influențează evaluarea riscului și recomandările de prevenție. Algoritmul folosește doar ghidurile de prevenție naționale și internaționale oficiale, precum și datele statistice și dovezile științifice existente”.

Vă așteptăm miercuri, 20 octombrie 2021, pentru a încerca sa aflăm împreună cum putem face prevenție cu ajutorul noilor tehnologii și digitalizării din sănătate.

Detalii suplimentare despre această întâlnire puteți citi pe pagina dedicata accesibila AICI. 

Despre Comunitatea CASPA.RO

Caspa.ro este platforma digitală a Comunității Asociațiilor de Pacienți din România, un proiect dezvoltat de Oameni și Companii din iunie 2015 cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare RomâniaPfizerRegina MariaBoehringer IngelheimAlphega Farmacie.  Din septembrie 2017 comunitatea beneficiază de propria platformă digitală unde reunim proiectele, programele și toate inițiativele asociațiilor de pacienți. Săptămânal cele mai importante știri sunt reunite într-un newsletter transmis gratuit abonaților, la care vă puteți înscrie AICI.

Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale si platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici