Cea de-a cincea întâlnire digitală a Comunității Asociațiilor de Pacienți Caspa.ro a avut drept temă centrală un subiect dificil pentru multe dintre asociațiile de pacienți și nu doar pentru acestea: datele personale, colectarea, stocarea și protecția acestora. Întâlnirea a avut loc online, miercuri 3 martie 2021 și a reunit 55 de reprezentanți ai asociațiilor de pacienți.

Din anul 2018, din momentul adoptării faimosului Regulament european cu privire la datele cu caracter personal, subiectul datelor personale este unul extrem de sensibil, costisitor și presant.

Întotdeauna asociațiile de pacienți au avut în centrul lor persoana, omul, astfel încât ele sunt obișnuite să apere drepturile, libertățile și interesele oamenilor, ale persoanei fizice. Sfatul cel mai important pe care îl dau astăzi este următorul: NICIODATĂ nu pierdeți din vedere confidențialitatea sau securitatea tehnică a datelor”, a transmis asociațiilor de pacienți prezente la întâlnire doamna Diana Negoescu, invitatul special al întâlnirii din partea Think GDPR in colaborare cu Societatea civilă de avocați Păcuraru Iliescu Măzăreanu.  

Diana Negoescu a prezentat participanților etapele prin care își pot organiza în mod corect modul în care prelucrează și protejează datele personale pe care le gestionează. ”Întotdeauna este necesar să plecăm de la o minimă analiză în care să identificăm: datele pe care le prelucrăm, suportul pe care se află datele, scopul pentru care le prelucrăm, tipurile și operațiunile de prelucrare pe care le folosim.” 

Despre Caspa.ro

Întâlnirile Comunității Asociațiilor de Pacienți – Caspa.ro au loc în fiecare lună și au drept obiectiv dezbaterea problemelor cu care se confruntă reprezentații asociațiilor de pacienți din România, dar și identificarea unor posibile soluții care să conducă la schimbări în bine pe termen lung și mai ales care să fie benefice pentru întreaga comunitate de pacienți și pentru sistemul de sănătate din România.

Comunitatea Caspa.ro este un proiect Oameni și Companii dezvoltat din iunie 2015, cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare RomâniaAlphega FarmaciePfizerRegina MariaLiamed, Boehringer Ingelheim și Spitalul Sf. Constantin din Brașov.

 

Întâlnirile comunității CASPA.ro vor continua cu o nouă ediție în 25 martie 2021.