Cel mai performant aparat de ventilare  – UVENT-T-S  – lansat pe piață de producătorul slovac UTAS, a ajuns și în România. Sistemul permite monitorizarea simultană a respiratiei și a semnelor vitale și funcționează cu orice susă de oxigen disponibilă. În configurația de bază sunt încorporate modulele SpO2 și CO2, dar și un sistem de terapie cu aerosoli. Durata de viață a senzorului de oxigen este nelimitată, iar în jurnalul de evenimente pot fi stocate zece mii de înregistrări.

UVENT-T-S  dispune de o interfață compatibilă cu dispozitive externe, cum ar fi monitor suplimentar de 22 inch, monitor pacient, video laringoscop sau alte sonde cu ultrasunete. Un alt avantaj al aparatului de ventilare UVENT-T-S este monitorizarea lui de la distanță, prin conexiune wireless, de pe telefon, tabletă sau laptop.

Datorită dimensiunii sale slim, dar și a faptutului că este un echipament ergonomic, foarte ușor de manipulat, aparatul de ventilare poate fi amplasat în orice spațiu și poate fi trasportat cu ușurință din secția de Urgențe, la ATI sau oriunde este necesar. În plus, materialele din care este fabricat permit o întreținere și o dezinfectare foarte rapide și ușoare.

Specificații tehnice

  • Moduri de ventilare: VC, PC, PCVT, TCPL, VC-SIMV, PC-SIMV, PCVT-SIMV, PC-PS, VC-VS, PCVT-VS, BIPPV, APRV, CPAP/PS, PS, VS, HFOT, nCPAP, nIPPV, AdVent, ProVent
  • Parametrii monitorizati: Vt, Pinsp, PEEP, Tinsp, Texp, Rata I:E, HFOT, Pinsp, coeficient ventilare

Aparatul de ventilare UVENT-T-S a intrat de curând în portofoliul companiei LIAMED din Brașov, lider pe piața echipamentelor medicale din România. La sfârșitul lunii iunie, reprezentații UTAS au venit la Brașov, unde au facut un training cu angajații companiei privind modul de funcționare al sistemului UVENT-T-S, dar și aspect referitoare la service și mentenanță.