În cazul adulţilor cu supraponderalitate sau obezitate, terapia cu semaglutidă urmată în paralel cu intervenţia asupra stilului de viaţă a fost asociată cu o scădere ponderală semnificativă.

Boala metabolică întâlnită cel mai des, obezitatea, este caracterizată printr-un exces de ţesut adipos. Frecvent se asociază cu boli cronice severe precum diabet zaharat de tip 2, boli cardiovasculare, sindrom de apnee obstructivă în somn, boli hepatice (steatoză hepatică non-alcoolică), reducând speranţa de viaţă în cazul acestor pacienţi. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, incidenţa obezităţii la nivel mondial aproape s-a triplat din 1975.

Strategiile de bază în vederea gestionării eficiente a obezităţii presupun intervenţii asupra stilului de viaţă (regim alimentar, exerciţii fizice), însă, pe termen lung, factorul psihologic rămâne o provocare. Orientările clinice contemporane sugerează că farmacoterapia adjuvantă, în special în cazul adulţilor cu indice de masă corporală (IMC) mai mare de 30, sau, în cazul persoanelor cu comorbidităţi asociate, mai mare de 27, poate îmbunătăţi rezultatele pe termen lung.

Material integral pe viata-medicala.ro