Căpitanul Farfurie a fost conceput pentru a fi jucat de întreaga familie și a fi folosit ca material didactic în grădinițe. Căpitanul Farfurie are 2 variante de joc și explică într-un mod educativ și distractiv principiile alimentației sănătoase.

Asociația SAMAS lansează Căpitanul Farfurie – un joc de familie educativ și distractiv, 2 în 1, despre alimentația corectă și un stil de viață sănătos. Jocul a fost dezvoltat în cadrul programului Sănătos de mic – Nutriția Preșcolarului, care are ca scop reducerea riscului de obezitate în rândul copiilor. Căpitanul Farfurie a fost dezvoltat împreună cu Noriel și poate fi cumpărat de pe site-ul sănătosdemic.ro, precum și din rețeaua magazinelor Noriel și de pe site-ul noriel.ro15% din totalul vânzărilor sunt reinvestite în programul Sănătos de mic, în care sunt înscrise deja 184 de grădinițe din București și județul Cluj.

Căpitanul Farfurie conține 2 variante de joc care trebuie jucate de copii împreună cu adulții (părinții, familia, educatorii din grădinițe): Căpitanul Farfurie în călătorie și Căpitanul Farfurie află cine știe – cu ghicitori, provocări și surprize simpatice pentru jucători.

Căpitanul Farfurie este conceput pentru grupa de vârstă 3+ și poate fi jucat de 2-6 jucători. Jocul conține și un pliant cu reguli pentru o alimentație sănătoasă și planșe cu porțiile alimentare pentru copii, recomandate de specialiștii Sănătos de mic.

Obezitatea este problema de sănătate numărul 1 la copiii din România. Iar datele arată că 60% dintre copiii supraponderali devin adulți obezi. Vârsta preșcolară este un moment unic de intervenție, în care se pot pune bazele unei alimentații sănătoase, pentru întreaga viață. Am dezvoltat jocul Căpitanul Farfurie, pentru ca cei mici să se joace împreună cu părinții lor și astfel, să afle cu toții informații despre alimentația sănătoasă într-un mod educativ, dar și foarte distractiv. Am conceput jocul, astfel încât să poată fi folosit și ca material didactic în grădinițe. Cu ajutorul Căpitanului Farfurie, cadrele didactice le pot explica mai ușor celor mici de ce este bine să consumăm anumite alimente, să facem sport sau să ne odihnim suficient, și îi pot ajuta, alături de familie, să își dezvolte obiceiuri alimentare și de viață sănătoase – spune Dr. Diana Voican, medic pediatru și Director Medical al programului Sănătos de mic.

“Ne-a bucurat foarte tare propunerea de colaborare venită din partea Asociației SAMAS. Acesta este primul parteneriat pe care Noriel l-a încheiat cu un ONG, iar scopul pe care ni l-am propus împreună a fost să le explicăm copiilor, prin joacă, ce înseamnă să aibă o alimentație sănătoasă. Asociația SAMAS a venit cu ideea, iar noi am înțeles imediat nevoia unui astfel de joc pe piața românească. Expertiza noastră de producător de jocuri și specialist în jucării, dar și dorința constantă pe care o avem, de a ne implica în educarea copiilor, ne-au făcut să acceptam provocarea, și astfel a luat naștere Căpitanul Farfurie. Acesta, la fel ca majoritatea jocurilor Noriel, este produs în România, la fabrica noastră din Filipești” – a declarat Radu Dumitrescu, Director Marketing Noriel.